Informácie na telefónnom čísle 0907 625 679
 
 

Podnik Reštaurácie a jedálne Banská Bystrica

Podnik Reštaurácie a jedálne Banská Bystrica vznikol 1.7.1953, ako nástupca Hostiteľských závodov mesta Banská Bystrica. 1.1.1989 došlo k transformácii na Reštaurácie, štátny podnik, Banská Bystrica. K zrušeniu podniku došlo k 31.12.1991, s následnou likvidáciou. Podnik  prevádzkoval v banskobystrickom okrese do 80 pohostinských a reštauračných zariadení. V samotnej Banskej Bystrici to boli Rubín, Srdiečko, Reštaurácia na Mýte, výčap piva Bystrička, Café restaurant Bystrica, Hotel Lux (reštaurácia, bar, kaviareň), Perla, Gastrocentrum Hradec, Taverna, Iskra, Hámor, Hron, Hradec (neskôr Fatra), Nitrianska vináreň, Hušták, Červený rak, Úsvit, Tulipán, Kazačok, Koruna, Mladosť a ďalšie. V našom článku si bližšie pripomenieme niektoré z nich.

CAFÉ RESTAURANT BYSTRICA (bývalá Hungária), Skuteckého ulica č. 2. Reštaurácia s jedálňou a kaviarňou v II. cenovej skupine, s kapacitou 150 stoličiek. Súčasťou boli aj 2 banketové miestnosti s kapacitou 50 a 20 miest. Podnik býval otvorený denne, okrem pondelka.

ISKRA, Horná ulica č. 18. Jedáleň so záhradnou terasou a so samostatnou “Poľovníckou izbou“ pre slávnostné príležitosti, spoločenské posedenia a uzavretú spoločnosť. Celková kapacita bola 350 miest. Otvorené bolo denne okrem nedele. Záhradná terasa bola otvorená celý týždeň.

HRON, Dolná ulica č. 17. Reštaurácia s jedálňou a kaviarňou v II. cenovej skupine. Kapacita podniku bola 100 miest a otvorený bol celý týždeň, okrem nedele.

HUŠTÁK, Vajanského námestie č. 12. Typický hostinec v III. cenovej skupine, vyzdobený cechovými znakmi rôznych remesiel. Otvorený bol denne okrem nedele.

MÝTO, Partizánska cesta č. 64. Reštaurácia s jedálňou, výčapom a záhradou. Podnik v III. cenovej skupine s kapacitou 320 miest. Podnik bol otvorený denne okrem nedele. Záhrada s výčapom bola otvorená celý týždeň.

SRDIEČKO, Partizánska cesta č. 2. Samoobslužná jedáleň s bohatým sortimentom teplých a studených jedál v III. cenovej skupine. Kapacita podniku bola 120 miest a otvorený bol denne okrem soboty.

RUBÍN, ulica 29. augusta 39. Jednalo sa o espresso na spôsob denného baru. Interiéry navrhol Ing. arch. Michal Balog a akad. maliar František Kudláč. Podnik s kapacitou 45 stoličiek bol otvorený denne, okrem pondelka. II. cenová skupina, jedlá a nealkoholické nápoje v III. cenovej skupine.

PERLA, Horná ulica č. 38. Caffé – espresso s občerstvením. Interiéry navrhol Ing. arch. Emil Mišovič. Podnik s kapacitou 40 miest bol otvorený denne, okrem nedele. II. cenová skupina, jedlá a nealkoholické nápoje v III. cenovej skupine.

 
 

Zdieľaj tento príspevok